Dette stedet eksisterer KUN i Photoshop

Fotografi

Dette stedet eksisterer KUN i Photoshop

Hei skjønninger!

Hvis du følger meg på Instagram så har du sikkert fått med deg at jeg sjekket inn på Magic Kindom i Orlando. Ehm, vell det er det som er oppført som stedstag. Som du sikkert skjønner så er ikke dette bildet ekte.

Det er kanskje ikke så vanskelig å se at bildet mitt er skapt i en fantasi-verden, men det er ikke alle Instagram bilder som er like åpenbart redigert. Som regel er det kun få endringer som er gjort, som f.eks erstatte himmelen med en finere himmel eller legge på ett parr fugler for å skape et mer stemningsfult utrykk. Men dersom artisten bak bildet er svært dyktig så er det ikke like lett å se at bildet har blitt fiklet med. La oss kjøre en liten test. Se på bildet nedenfor, og gjett hvilke av de to som er photoshoppet. Kommenter gjerne svaret ditt før du leser videre.

Svaret er at begge er redigert. Men det er ikke så åpenbart, ikkesant? På det førte bildet har jeg brukt en teknikk som heter dobbel eksponering. Litt av jobben gjøres når jeg tar bildene. Først tar jeg bildene av meg selv med den eksponeringen jeg vil at subjektet (altså meg) skal ha. Deretter tar jeg ett bilde av bakgrunnen med rett eksponering for bakgrunnen. Grunnen til at du må kjøre to seperate bilder for og så smelte det sammen til ett er fordi vi jobber med mye forskjellig lys på en gang. Spesielt jeg som er så fan av baklys, så er det spesielt vanskelig å få alt til å se perfekt ut ved kun ett forsøk. Denne måten å redigere på er veldig vanlig blant fotografer, og du ser spesielt mye av dette i eiendoms fotografi. Har du noen gang sett ett rom hvor rommet ser fantastisk ut OG du kan se ut av vinduene til den fine naturen? Det er slik øyet ville sett det dersom vi hadde vært i det rommet. Men når det kommer til fotografi så fungerer det ikke på samme måte som øyet vårt. Derfor bruker vi Photoshop til å gjennskape det.

Det andre bildet hadde en veldig over-eksponert bakgrunn. Selv om det var faktisk blå himmel den dagen så synes det ikke på bildene. Jeg visket derfor ut bakgrunnen og erstattet det med en Google stock bilde for å få frem den fine himmelen som skulle vært der. Denne måten å redigere på har blitt veldig vanlig blant bloggere. Jeg skjønte aldri hvordan noen bloggere klarte å få ett perfekt glimt av seg selv + den vakre solnedgangen i løpet av de 10 minuttene du får før solen er nede. Jeg har nok vært litt for naiv, haha.


La oss se på dette bildet igjen.
Jeg pitchet en idè til Suri, og hun nølte ikke ett sekund på at det var en utfordring. Jeg har alltid drømt om å ha et vakkert bilde hvor jeg står foran ett landskap. Jeg trodde jeg måtte fysisk dra til en klippe med noe landskap for å klare å manipulere ett slikt bilde. Så jeg reiste rundt om i hele Oslo for å finne ett sted som kunne ligne. Er det mulig å ta så feil, hahaha. Da jeg mottok bildet av Suri så fikk jeg helt sjokk. Det ser jo helt fantastisk ut! Det er først nå jeg skjønner hvor stor frihet du har hvis du mestrer Photoshop. WOW.

Cassiesamji inspirerte meg til å gi slipp på frykten min for redigering. Jeg har aldri likt å tenke «jaja, jeg ordner opp i Photoshop». NEI. Jeg er nødt til å ELSKE bildet før noe som helst redigering er gjort. For når jeg redigerer så pleier jeg kun å dra litt i kontrasten og leke meg med farger. Men nå ble jeg veldig sulten etter mer! Hennes måte å redigere på ser nesten litt ut som «ekte» tegninger, hvis det gir mening. Hun er så utrolig flink, og helt klart en av mine favoritt bloggere! ♡


HVORFOR STØTTER JEG DETTE?
Jeg vet det er mange som ikke er så glad i at vi manipulerer virkeligheten. Men jeg har en oppfatning av at det er mange som ikke har forstått hva Instagram brukes til. Ja, det startet med dine personlige minner men en stor del av plattformen brukes også til å formidle kunst. Dette her er en moderne form for kunst. Hver profil har sin måte å uttrykke sin stil og syn på livet. Jeg synes ikke det er noe galt med å gå litt bananas med redigering så lenge vi kan være litt mer åpne om det. Målet med dette innlegget er å vise dere at mange av bildene vi ser hver dag har hatt en god runde innom Photoshop før det publiseres. Jeg kunne ta meg selv i å føle at jeg kommer aldri til å ta så fine bilder som mange andre som reiser verden rundt. Men nå som jeg skjønner at det meste står jo på MEG. Jeg kan jo skape akkurat det jeg vil hvis jeg virkelig vil. Så gir det meg litt motivasjon til å tenke utenfor boksen og heller fokusere på at det jeg ser på sosiale medier er inspirerende og absolutt ikke uoppnåelig!

Jeg elsker denne kunstformen her. Her kan alle drømmer bli til virkelighet! Hvis du også liker det du ser, sjekk ut @SURICTS. Det er hun som står bak det nyeste bildet mitt. Jeg elsker bildene hennes! ♡

Hva tenker du om slik redigering?

Vi snakkes senere,
Florentina

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…

Dette stedet eksisterer KUN i Photoshop

time to read: 4 min
0