HVORFOR JEG BYTTET IG KONTO

Livsstil

HVORFOR JEG BYTTET IG KONTO

Hei skjønninger!

Jeg har fått en del DMs angående hvorfor jeg byttet fra en 14k Instagram konto til en helt ny bruker uten noen følgere. Sååå nå tenkte jeg at det er på tide å gi min forklaring, bare 10 år senere… lol.

Overgangen startet tidligere i år, og var litt treg i begynnelsen pga. noen påbegynte sponsoravtaler. Nå er jeg endelig helt friiii og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med avgjørelsen min.


Det er flere grunner til at jeg endret konto:

#1 FALSKE FØLGERE & ENGAGEMENT.
Ok, nå må jeg være helt ærlig med deg. Det var en tid jeg ble veldig besatt av Instagram, og overbeviste meg selv om at «Det er ikke hva jeg legger ut som er noe galt med, jeg trenger bare større rekkevidde». Uten å fordøye denne tanken satte jeg desperat i gang jakten på strategier som kunne gi meg større synlighet. Det var spesielt noen Youtube-videoer som overbeviste meg om at jeg kunne kjøpe et lite antall følgere for å få «social proof» = jeg ser kul ut = flere kommer til å ønske å følge meg. Så jeg ga etter, kjøpte noen falske følgere (uff….) men oppdaget like etter ett nytt problem. Følgertallet mitt stemte ikke overens med hvor mange interaksjoner jeg hadde. Det så jo egentlig fake ut. Jeg gjorde enda litt mer research, og min nye lille hemmelighet ble oppdaget: en app som kunne like og kommentere flere bilder samtidig. Enkelt og mye større effekt. Ehm, ja, jeg brukte ikke hodet for å si det sånn. Jeg kunne aldri se for meg at JEG kan bli bannet eller markert som en spammer for slik oppførsel. Instagram vet jo at jeg er et ekte menneske, så mye tid jeg bruker på plattformen. Heh…jeg tok grundig feil. Dette er hovedgrunnen til at kontoen min ble helt ødelagt.

#2 TELEGRAM ENGAGEMENT GRUPPER.
Neineineinei…Disse gruppene er kjempe farlige. La meg forklare hvorfor du MÅ holde deg unna.

Konseptet lyder slik: Du blir invitert til en lukket gruppesamtale med mange andre bloggere innenfor samme felt. Gruppen har noen regler, og de fleste lyder noe i denne duren «Lik + kommenter alle innlegg 24 timer før du kan poste ditt egent bilde. Du kan KUN poste hver 24ende time». Dette betyr at du må spre masse kjærlighet til alle innlegg før du kan dele ditt. Jeg må innrømme at det var litt gøy i begynnelsen. Du føler deg ekstra spesiell når større bloggere som du ser opp til kommenterer hvor vakker du er.

MEN dette dreper omdømmet ditt til Instagram. Se det på denne måten: Du finner ett innlegg via en tilfeldig link (noe som er en veldig merkelig måte å finne bilder på), deretter benytter du deg av alle funksjoner på under 2 sekunder. Selv om du elsket bildet sååå mye så forlater du bildet så fort du er ferdig med å kommentere, og du finner ett nytt bilde hvor du har helt identisk oppførsel. Hmm, rart ikke sant? Selvfølgelig plukker Instagram opp dette. Du oppfører deg som en automatisert robot også forventer du at Instagram skal booste deg for din normale menneskelige oppførsel. VIRKELIG…Dette er jo oppskriften på misbruk! I tillegg, så er du så oppslukt og hektet på denne kortvarige lykken at du bruker minst 1 time hver eneste dag på dette tullet. Det må jo føles feil ett eller annet sted dypt inni hjerterota? Hvorfor gidder vi å bruke så mye tid på noe som bare tar skade…

#3 FOR LITE KUNNSKAP
Instagram har aldri vært en pengegenerator for meg, og jeg har egentlig aldri tenkt noe særlig over hvordan jeg fremståes ovenfor Instagram. Før appene Planoly og UNUM så hadde jeg en daglig greie med å laste opp nærmere titals varianter av samme bilde kun for å sjekke hva som fungerte til feeden min. Over tid dannet jeg meg en forståelse av at innleggene som ble gjennopplivd flere ganger etter hverandre fikk betydelig mindre oppmerksomhet enn de få gangene jeg var fornøyd med første forsøket.

Så betyr det nå at jeg bør slette min konto også? NEI.
Vil jeg anbefale å være mer bevisst over valg du tar på Instagram? Ja. Spesielt dersom du ønsker naturlig fremgang.

GLEM IKKE: Instagram er jo en stor gjettelek. Det er jo ingen som vet hvordan algorythmen opererer – men det er jo også det som er hele poenget! Hvis vi visste det, så hadde vi utnyttet det…Jeg tok dette valget fordi jeg vet jeg har fått for mange «skjulte advarsler» (eller hva jeg skal kalle det) gjennom årene, og det er tøft å bygge opp tilliten igjen. Det var veldig deilig å få ryddet opp litt og starte på helt blanke ark.

Vi snakkes senere,
Florentina

Leave your vote

2 points
Upvote Downvote

2 Comments

  1. At mennesker i 2018 bruker fritiden sin og krefter på dette her er helt sjukehus. «Se meg, se meg, se meg». Folk må faen meg våkne opp. Alle hadde fankern meg hatt godt av å våkne i 1972. Jeg blir rett å slett kvalm. I dag er vi altså så selvopptatte, «lever» livet på Instagram. Om ikke man bruker plattformen til noe nyttig, som feks å fremme forurensing, overpopulasjon eller andre verdensdekkende problemer. Jorda skriker etter hjelp i dag, men hører vi?! Nei. Vi tenker bare på oss sjæl. Og populasjonen skyter til værs hvert sekund. Godt vi ødelegger for oss selv, graver våre egne graver. For det går bare en vei herfra. VÅKN OPP!

    1. Alle sammen har bidratt til at sosiale medier har blitt mer narsissistisk med årene. Vi har jo blitt avhengig av å få bekreftelse i form av likes, og så fort vi ser at antallet synker så føler vi oss nødt til å gi ENDA litt til for å nå ut. Det har blitt en konkurranse om å få nok jobber, og ikke en morsom hobby slik det startet som. Alt skal være så strategisk for å kunne få maksimalt utbytte av plattformen. Jeg husker da jeg redigerte min første Youtube video av meg selv i 2009. Jeg følte meg klein som satt og så på meg selv. Nå skal alle sammen synes det er helt greit å ha LIVE-sendinger. Det er fortsatt helt utenfor min komfortsone, haha!

      Jeg synes utviklingen er spennende, men samtidig så er jeg enig i det du sier. Vi må gi ekstra ros til influensere som jobber mot en bedre verden for generasjonene som kommer etter oss. Da jeg startet bloggen i 2014 så blogget jeg om temaer som jeg synes var viktig å snakke høyt om. Jeg har MASSE jeg vil dele her på bloggen min. Så det er bare å glede seg til jeg setter i gang, hehe. Jeg tror du vil like innleggene mine. Fordi jeg bryr meg veldig mye om det som skjer rundt meg 🙂

      Ettersom du er så engasjert i temaene du tar opp, så bør du absolutt få poengene dine frem! Det er ingenting som stopper deg i å bli den nye influenceren som sprer gode budskaper på plattformen din! Jeg heier i hvert fall på deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Log in

You’ll be automatically logged in 5 seconds.

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Close
of

Processing files…

HVORFOR JEG BYTTET IG KONTO

time to read: 3 min
2